dinsdag, 17. april 2007 - 12:51

Gezamenlijke schoolsportdagen Leidschendam en Voorburg

Leidschendam-Voorburg

Jaarlijks worden voor basischoolleerlingen uit groep 5 tot en met 8 de Schoolsportdagen georganiseerd. Dit jaar nemen op verzoek van het gemeentebestuur zowel de scholen uit Voorburg en uit Leidschendam gezamenlijk deel aan deze dagen. In totaal doen 18 van de 21 scholen mee. De schoolsportdagen worden gehouden op donderdag 19 en vrijdag 20 april op de voetbalvelden van Sportpark 't Loo te Voorburg.

Het is uniek te noemen dat bijna alle scholen uit Voorburg en Leidschendam gezamenlijk deelnemen aan de schoolsportdagen. Voorheen werden de sportdagen alleen georganiseerd voor de scholen in Voorburg. Ondanks de grote reisafstand voor scholen uit Leidschendam, doen toch 8 van 11 scholen mee. De organisatie van de dagen wordt door het grote aantal deelnemers - ruim 2000 kinderen- nu ook grootser opgezet. Stichting Sport&Cultuur heeft tijdens de dag zo'n 100 HALO studenten ingeschakeld om de kinderen te ondersteunen bij de verschillende sportactiviteiten.

Iedereen moet meedoen
De gemeente Leidschendam-Voorburg vindt het erg belangrijk dat iedereen kan sporten. Het doel van deze dagen is dan ook dat alle kinderen mee moeten kunnen doen. Daarom worden er vooral teamsporten georganiseerd; lijnbal en slagbal. Tevens is er een nevenprogramma waar de kinderen tussen de wedstrijden door aan kunnen deelnemen. Het nevenprogramma bestaat uit diverse onderdelen te weten luchtkussenspringen, penalty schieten, mastklimmen, klepelhangen en 60 meter sprint. Aan het einde van iedere dag wordt er estafette gelopen. Op donderdag gaan de groepen 5 en 6 met elkaar de strijd aan, waarna de winnaar een prijs ontvangt van Wethouder Sport, dhr. Rensen. Op donderdag komen de kinderen van groep 7 en 8 aan bod en overhandigt Wethouder Jeugd, mevr. Zwartepoorte de winnaar een prijs. Alle kinderen krijgen een vaantje als herinnering.
Provincie:
Tag(s):