woensdag, 15. augustus 2007 - 15:54

Gezin met 11 personen in één auto

Hoofddorp

Surveillerende agenten zagen maandagmiddag in Hoofddorp een Chrysler Voyager rijden met daarin 11 personen. In de auto zaten een vader en moeder met negen kinderen uit Barneveld die een dagje uit waren. In een dergelijke auto kunnen zeven mensen een zitplaats vinden maar in dit geval stond een 11-jarige jongen op een treeplank, zat een kind los op schoot en zaten twee keer twee kinderen samen op een stoel in de gordel. De agenten hebben het echtpaar gewezen op hun verantwoordelijkheid in deze. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De kinderen die geen zitplaats hadden zijn in twee politieauto's meegenomen naar het bureau. Daar is een bekeuring uitgeschreven voor pa en moe en vervolgens is men in colonne naar het station gereden om moeder en enkele kinderen op de trein te zetten richting Barneveld.

De politie wijst automobilisten op de gevaren van het vervoeren van te veel personenen in een auto. Mede door de inspanningen van de politie om de veiligheid in het verkeer te bevorderen is het aantal doden in het verkeer afgenomen van ruim 3300 in 1974 tot iets meer dan 800 in 2006. Het streven is dit aantal nog verder terug te dringen.
Provincie:
Tag(s):