donderdag, 23. augustus 2007 - 13:24

Gezocht: 'Beste Gitarist’

De stichting N.G.A. is op zoek naar talentvolle gitaristen uit heel Nederland, die mee willen dingen naar de begeerde titel 'Beste Gitarist’. De alweer negende editie van de Northern Guitar Awards 2007 zal medio oktober (herfstvakantie) van start gaan.

The Northern Guitar Awards is een wedstrijd voor niet professionele gitaristen. Hierbij gaat het erom wie zich de beste of meest getalenteerde gitarist van Nederland mag noemen. Uiteraard zijn er daarnaast ook fantastische prijzen te winnen. De hoofdprijs bedraagt 500 euro per categorie.

Iedere gitarist kan meedoen, akoestisch, elektrisch, klassiek, flamenco, rock etc. De wedstrijden zijn in twee categorieën verdeeld namelijk tot en met 15 jaar en 16 jaar en ouder. De speeltijd is twee keer vijf minuten. Men kan solo, met cd begeleiding of met eigen band meedoen. De wedstrijden bestaan uit voorrondes en een finale.

Het doel van deze wedstrijden is om vooral jongeren te stimuleren om muziek te gaan spelen, met name de gitaar. Tevens is het doel om niet professionele gitaristen aan te moedigen hun vaardigheden te verbeteren en het componeren van eigen nummers te bevorderen.

Jaarlijks groeit het evenement met het aantal deelnemers maar ook de publieke belangstelling. De Northern Guitar Awards is het belangrijkste onderdeel van de Week of the Guitar. Binnenkort verschijnt het volledig programma van de Week van de Gitaar 2007 op de website.

Aanmelden kan via tel; 0592-311414 of via de website www.northernguitarawards.nl
Provincie:
Tag(s):