donderdag, 12. juli 2007 - 21:54

Gezocht: Bouwer en architect voor Cultureel Kwartier

Assen

De werving van een combinatie aannemer/architect voor het Cultureel Kwartier Assen gaat van start. Deze week plaatst Assen een aankondiging in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen. Voor combinaties van aannemer/architecten die in aanmerking willen komen voor de bouw van het Cultureel Kwartier is een selectieleidraad opgesteld.

De gemeente Assen roept aannemers, in combinatie met een architectenbureau, op om zich in te schrijven voor de bouw van het Cultureel Kwartier Assen. De werving vindt plaats via Europese aanbesteding. In de selectieleidraad is aangegeven wat de eisen zijn die aan de combinaties worden gesteld.
De eisen zijn vooral juridisch - financieel van aard. Gegadigden moeten verder bijvoorbeeld aantoonbare ervaring hebben in gelijksoortige projecten, het ontwerpen/bouwen in een combinatie van nieuwbouw/oudbouw en duurzaam bouwen.

Eerder heeft de raad al besloten om de selectieprocedure via de concurrentie gerichte dialoog te laten verlopen. Na de eerste selectie die dit najaar plaatsvindt, blijven er drie aannemer/architectencombinaties over die aan de eisen voldoen. Vervolgens start de dialoog van de afzonderlijke combinaties met de gemeente en SWA waarbij uiteraard de belangen van de toekomstig gebruikers van het Cultureel Kwartier worden betrokken. De finale selectie waarbij inwoners van Assen een stem krijgen in de aansprekendheid van het ontwerp, vindt in de zomer van volgend jaar plaats. Vervolgens kan medio 2009 de eerste schop de grond in.

In het Cultureel Kwartier is plaats voor het theater, bioscoop, bibliotheek, Provinciale Bibliotheekcentrale, Centrum voor Beeldende Kunst, woningen, voorzieningen voor de pleziervaart Blauwe As, Parkeergarage, commerciële ruimtes en horeca.
Provincie:
Tag(s):