donderdag, 26. april 2007 - 20:49

Gezonde huid reden om te stoppen met roken

Utrecht

Een gezonde huid is voor acht van de tien vrouwen en vijf van de
tien mannen de belangrijkste reden om te stoppen met roken. Dit blijkt uit onderzoek onder 525 Nederlandse (ex) rokers over stoppen met roken uitgevoerd door Interview NSS in opdracht van NiQuitin, producent van nicotinevervangende pleisters en mint zuigtabletten.

86% van de ex-rokers is gestopt met roken vanwege de kwalijke effecten op de gezondheid. Stoppen met roken verbetert de gezondheid van het lichaam en daarmee ook de gezondheid van de huid. Dit blijkt ook uit het feit dat 45% van de vrouwen aangeven een mooiere huid te hebben gekregen na het stoppen met roken.

De huid kan sneller verouderen als u rookt. Langdurig roken kan de huid van een roker vroegtijdig 10 tot 20 jaar ouder maken. Daarom kunnen sommige rokers op hun veertigste al net zoveel rimpels in het gezicht hebben als niet-rokers op hun zestigste. Stoppen met roken, voorkomt verdere schade aan de huid veroorzaakt door het roken. Het gebruik van nicotinevervangers tijdens het stoppen, vermindert het verlangen naar een sigaret. En maakt het op deze manier makkelijker om van het roken af te komen.
Categorie:
Tag(s):