maandag, 10. september 2007 - 15:20

GGD vindt 28 TBC besmettingen bij DSW Stadspark

Groningen

De GGD Groningen heeft in het TBC-onderzoek bij DSW Stadspark in de stad Groningen in totaal 27 besmettingen vastgesteld en daarnaast één persoon gevonden met een actieve, maar niet besmettelijke vorm van longtuberculose. Dit betekent dat na het vaststellen van achttien besmettingen uit een eerder onderzoek, negen nieuwe besmettingen zijn geconstateerd. Dit maakte de GGD Groningen bekend.

behandeld met medicijnen. Zij vormen geen besmettingsgevaar voor anderen. Personen van de locatie Peizerweg die door afwezigheid nog niet door de GGD zijn onderzocht, ontvangen eind september nog een oproep. Het onderzoek bij DSW Stadspark wordt hiermee afgerond.

Bij een medewerker van DSW Stadspark in de stad Groningen werd in mei een besmettelijke vorm van tuberculose vastgesteld. Op 20 augustus vond onder de medewerkers van DSW Stadspark, locatie Peizerweg, het TBC-onderzoek plaats. In totaal heeft de afdeling Tuberculosebestrijding van GGD Groningen circa 450 medewerkers onderzocht op tuberculosebesmetting.
Provincie:
Tag(s):