dinsdag, 10. juli 2007 - 18:57

Giedo van der Garde tevreden over productieve testdag

Giedo van der Garde testte vandaag voor Spyker op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps. De jonge Nederlander reed 53 ronden op het circuit in de Ardennen met een snelste tijd van 1:49.712 waarmee hij als laatste de tijdenlijst moest afsluiten op iets meer dan drie seconden van de snelste coureur van de dag, Lewis Hamilton.

Giedo vond het echter een goede en productieve dag, zo vertelde hij: "Het was een goede en productieve dag. We hebben heel veel dingen uitgeprobeerd vandaag, allerlei verschillende afstellingen. We zijn vooral bezig geweest met heel veel verschillende vleugelafstellingen, rembalans en banden. Ik heb ook diverse afstellingen voor de remmen geprobeerd die goed werkten."

Giedo is echter niet te spreken over de aanpassingen aan het circuit. Hij noemt het ronduit een drama: "De aanpassingen aan het circuit vind ik echt een drama. Vooral de ingang van de pits is ontzettend smal. De busstop is ook weg en dat is ontzettend jammer. De chicane die er nu voor in de plaats is gekomen zal waarschijnlijk meer inhaalmogelijkheden bieden, maar ik vind het helemaal niets. De oude lay-out was veel beter."

Morgen zal Van der Garde niet testen aangezien hij richting Hongarije vertrekt om daar komend weekend te racen in de World Series by Renault.
Categorie:
Tag(s):