donderdag, 25. oktober 2007 - 8:47

Giel Beelen gaat niet naar Radio 538

Hilversum

3FM DJ Chiel Beelen heeft donderdagmorgen bekend gemaakt dat hij tot 2010 bij het radiostation blijft. Speculaties dat hij de plek van Ruud de Wild bij Radio 538 zou gaan innemen blijken dus niet terrecht. Beelen was wel in gesprek met het commerciële station, maar gaat de overstap niet maken. De radiomaker is van mening dat hij al jaren te veel geld verdient bij 3FM, dus dat speelde voor hem geen rol in zijn besluit te blijven.

Voor Beelen was het wel heel belangrijk dat hij een ochtendprogramma kan blijven maken zoals hij dat nu doet bij de publieke zender. Bij 538 was die mogelijkheid er niet en dat gaf voor hem de doorslag. "In de ochtenduren heb ik de onverdeelde aandacht van de luisteraar, en dat wil ik. Met een middagshow is dat anders, dan doen mensen er dingen naast."

Daarnaast weegt de vrijheid die hij nu heeft in het maken van zijn programma, voor hem zwaar. "Ik ben gewoon heel blij dat ik deze keuze heb kunnen maken. Ik ben gaan praten met de mensen van 538 omdat ze met mij wilden praten. Omdat het op dit moment het best beluisterde radiostation is streelt dat mijn ego natuurlijk wel."

Beelen maakte ook meteen bekend dat hij dit jaar niet in het Glazenhuis zal gaan zitten. "Het is niet de bedoeling dat het een gewoonte wordt dat ik dat doe. Ik blijf wel betrokken bij het hele gebeuren rondom dit evenement maar ga niet meer zelf het huis in."
Categorie:
Tag(s):