zondag, 19. augustus 2007 - 15:15

Gifslangen ontsnapt in Zaandam

Zaandam

De politie heeft zondag in een noodgebouw aan de Parkstraat dat wordt verhuurd aan kunstenaars een groot aantal gifslangen in beslag genomen. Aanleiding was de vondst van twee kleine gifslangen op de Parkstraat. Na de melding heeft de politie slangenexperts ingeschakeld en contact met de 66-jarige eigenaar opgenomen die zich op een vakantieadres in het buitenland bevond.

Op last van de officier van justitie werd het pand betreden. In het zeer rommelige gedeelte waar de slangen werden gehouden werden, in en buiten slecht afgesloten terraria, in totaal 48 gifslangen aangetroffen waarvan er negen al dood waren en negen zich in zeer slechte conditie bevonden.

Alle dieren werden in beslag genomen en in goed afgesloten containers naar een plaats van verzorging gebracht. Alle volwassen slangen die volgens de eigenaar aanwezig waren zijn gevonden. Het kan echter niet worden uitgesloten dat enkele jonge gifslangen nog ergens rondkruipen.

Bij aantreffen van een jonge gifslang dient men uiterste voorzichtigheid te betrachten en wordt men verzocht contact met de politie op te nemen.
Provincie:
Tag(s):