dinsdag, 20. februari 2007 - 23:37

Giggs brengt Man U. langs Lille

Manchester United heeft een grote stap gezet op weg naar de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van manager Alex Ferguson won op bezoek bij Lille met 0-1.

Echt loskomen wilde het duel maar niet. Voor rust waren er kansjes voor Rooney, Ronaldo en Scholes, maar zij hadden het vizier niet op scherp. Ook Bodmer had dat niet. Hij zag zijn schot voorlangs gaan.

Grote mogelijkheden waren er ook na rust niet te noteren. Slechts een afgekeurde goal van Odemwingie vanwege het wegduwen van Vidic deed het thuispubliek opveren. Dat er toch een treffer viel, was te danken aan een standaard situatie. Giggs nam in de slotfase een vrije trap, terwijl doelman Sylva de muur nog aan het neerzetten was.

Het leidde tot veel tumult rondon de Nederlandse arbiter Eric Braamhaar. Lille-trainer Claude Puel was zo verbolgen over de afgekeurde goal van zijn ploeg en de goedgekeurde treffer van Man U. dat hij zijn manschappen van het veld haalde. De wedstrijd lag daardoor enkele minuten stil.

Bij Manchester maakte Edwin van der Sar zijn rentree. De international speelde met een bescherming op zijn gebroken neus.