vrijdag, 17. augustus 2007 - 18:03

Gironummer voor hulp aardbeving Peru

Den Haag

Het Nederlandse Rode Kruis heeft giro 7244 beschikbaar gesteld, voor donatie aan de getroffenen in het aardbevingsgebied van Peru. Dit heeft de hulporganisatie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Mensen en hulpgoederen zijn naar de getroffenen van de aardbeving in Peru gegaan. Het Nederlandse Rode Kruis heeft vanmorgen een speciale Rode Kruis vlucht vanaf Colombia naar het rampgebied in Peru gestuurd, in samenwerking met het Colombiaanse Rode Kruis.

Twee medewerkers zijn vanmorgen aangekomen met hulpgoederen en een Search en Rescue Team, een medische en logistieke specialist in het rampgebied.

3500 liter water, 1000 dekens, 600 kilo medicijnen en medisch materiaal, telecommunicatiemateriaal (satelliet en radio), 40 jumbo tenten voor de opvang van mensen en medische verzorging zijn in Lima ook ter plaatse.

De mensen en de hulpgoederen zijn naar het epicentrum van de ramp gebracht, Pizco. De aardbeving in Peru heeft aan 437 mensen het leven gekost. Daarnaast zijn er meer dan 800 gewonden gevallen. 17.000 huizen zijn verwoest.

Vandaag komen nog twee vliegtuigen met hulpgoederen aan in Lima, van het Internationale Rode Kruis. Deze is een hulpactie gestart, waarmee ze 4.000 families hoopt te helpen. Het is nu winter in Peru en de bevolking moet beschermt worden tegen de kou. Daarnaast is er behoefte aan schoon drinkwater.
Provincie:
Tag(s):