woensdag, 4. juli 2007 - 21:36

Gnoe geboren op Afrikasavanne

Emmen

Op de Afrikasavanne van Dierenpark Emmen zijn de afgelopen dagen een zebra en een gnoe geboren. Zondagavond kwam als eerste het zebraatje ter wereld. Moeder Ornia heeft op stal staan wachten tot de dierenverzorger op zijn avondronde langs was geweest om daarna in alle rust de kleine ter wereld te brengen.

Toen de verzorger de volgende ochtend in de stal kwam, stond de kleine merrie Sheshe, Afrikaans voor “Elegantie�, al stevig op haar pootjes. Dinsdag mocht ze met de kudde mee de grote savanne op. Op die grote vlakte bleef ze steeds dicht bij haar moeder, ook als die een sprintje trok.
De kennismaking met de andere savannebewoners verliep wel heel bijzonder. Toen ze 's middags namelijk stond te kijken naar de jonge impala’s en beide jonge giraffen, bracht één van de gnoes opeens een jong ter wereld.

Speelkameraadjes zullen beide pasgeborenen waarschijnlijk niet worden. Om lekker met elkaar te kunnen draven moeten ze wachten op de komst van nog een zebra en nog een gnoetje. Die worden binnen afzienbare tijd verwacht.
Provincie:
Tag(s):