woensdag, 22. augustus 2007 - 16:12

Go Ahead spelers reiken BeterBoek uit aan ziekenhuis-patiëntjes

Deventer

Op donderdag 23 augustus wordt op de Kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis door 4 spelers van Go Ahead Eagles het BeterBoek uitgereikt aan de kinderen die in het ziekenhuis verblijven. De feestelijke uitreiking vindt plaats in het Deventer Ziekenhuis.

Alle kinderen, die in het ziekenhuis verblijven, en hun ouders zijn uitgenodigd om Het BeterBoek in ontvangst te nemen. Na de uitreiking gaan de spelers nog langs bij alle kinderen, die niet bij de uitreiking konden zijn, om Het BeterBoek uit te delen.

Het BeterBoek is een veelzijdig, leuk en informatief voorlichtingsboek voor kinderen die op de kinderafdeling verblijven. Realisatie van de uitgave is financieel mogelijk gemaakt door bedrijven en instellingen in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis.

Met Het BeterBoek worden kinderen op een heldere en begrijpelijke manier geïnformeerd over het ziekenhuis. Belicht worden o.a. narcose en operatie, het infuus en de röntgenafdeling. De voorlichting is op leuke wijze verwerkt in strips, puzzels en spellen.

Het BeterBoek bevat daarnaast informatieve en leuke links, ruimte om verhalen te schrijven en grappige weetjes over het menselijk lichaam. Een ziekenhuisverblijf heeft veel impact op een kind. Daarom biedt Het BeterBoek de ruimte om ervaringen die het kind opdoet in het ziekenhuis een plek te geven.

Kinderen kunnen in Het BeterBoek o.a. tekenen hoe ze zich voelen, verhalen schrijven over hun ervaringen en o.a. foto’s en kaarten inplakken. Ook kunnen familie, (school)vriendjes, de kinderen op de afdeling en ziekenhuismedewerkers hun naam en een berichtje achterlaten.

Kinderen maken er zo hun persoonlijke herinneringsboek van. Het BeterBoek wordt uitgegeven met een harde kaft, zodat de uitgave een duurzaam karakter heeft. Dit alles maakt Het BeterBoek tot een waardevol bewaarboek.
Provincie:
Tag(s):