zondag, 10. juni 2007 - 22:37

Goal Maduro voldoende voor winst op Israël

Jong Oranje is het EK begonnen met een 1-0 zege op Israël. Bondscoach Foppe de Haan had voor het openingsduel van het toernooi een aanvallend ingesteld team het veld in gestuurd. Haris Medunjanin was de meest opvallende naam in de basiself, die verder weinig verrassingen kende. De keuze van De Haan voor de middenvelder van AZ had te maken met het gebrek aan creativiteit op het Oranje-middenveld de laatste tijd.

De tactiek van De Haan wierp zijn vruchten al af na tien minuten voetbal. Hedwiges Maduro bracht het Abe Lenstra in extase door een corner van Royston Drenthe binnen te schieten. De vroege voorsprong kon in de eerste helft echter niet uitgebouwd worden. Jong Oranje drong wel aan en kwam enkele keren gevaarlijk voor het doel van goalie Madon, maar onder andere Drenthe en De Ridder zagen hun inzetten onschadelijk worden gemaakt door de Israelische doelman.

Ondanks het veldoverwicht bleef het bij de 'magere' 1-0 overwinning. Portugal wordt de volgende horde die Jong Oranje moet nemen voor prolongatie van haar titel. Aanstaande woensdag wacht het duel tegen de Zuid-Europeanen in stadion Euroborg.

De winst van Jong Oranje kende echter wel een kanttekening. Ismael Aissati moest het veld vroegtijdig verlaten met een blessure. "Ik heb last van mijn rechterknie. Maandag wordt er een MRI-scan gemaakt, dan weten we meer", aldus Aissati.