donderdag, 28. juni 2007 - 16:12

Goed toeristisch jaar voor Limburg

Maastricht

2006 was een goed toeristisch jaar voor Limburg. Met een marktaandeel van 12,2% steeg Limburg van de derde (2005) naar de tweede plaats op de binnenlandse vakantiemarkt. Dat blijkt uit de Toeristische Trendkrant die de Provincie Limburg vandaag heeft gepresenteerd.

Limburg heeft volop geprofiteerd van de groei van de binnenlandse markt en het inkomend toerisme vanuit het buitenland. Het aantal vakanties is toegenomen met 7%. Het aantal overnachtingen steeg met 4% en bleef hiermee iets achter in groei door de daling van de gemiddelde vakantieduur. Regionaal gezien was er in Zuid-Limburg een grotere toeristische groei dan in Noord- en Midden-Limburg. In Zuid-Limburg werden 6% meer overnachtingen gemeten, in Noord- en Midden-Limburg steeg het overnachtingsaantal met 2%.

Ook het aantal buitenlandse gasten dat in Limburg in 2006 verbleef is naar recordhoogte gestegen. Met 770.000 gasten wist Limburg het hoogste aantal gasten uit het buitenland te trekken sinds 2002. De groei van de bestedingen bleef achter in 2006. Door de toename van het aantal vakanties stegen de bestedingen van vakantiegangers in Limburg met 2% ten opzichte van 2005 tot € 382 miljoen. De bestedingen per dag zijn echter licht gedaald, aldus de Provincie.
Provincie:
Tag(s):