zaterdag, 30. juni 2007 - 20:47

Goede sfeer tijdens TT-nacht

Assen

De TT-nacht is voor de Drentse politie in een prettige sfeer verlopen. Naar schatting zo’n zestigduizend bezoekers kwamen af op de activiteiten in het centrum van de stad zoals de kermis en de verschillende artiesten en bands. De stroom mensen kwam na een forse regenbui aan het begin van de avond wat laat op gang.

Hoewel de sfeer goed was waren er toch nog enkele kleine schermutselingen maar de aanwezige agenten konden die in de kiem smoren. Er zijn ruim honderdtwintig mensen bekeurd wegens wildplassen.

Op en rond de campings in Witten was het vrijdagavond enigszins onrustig maar de alom aanwezige agenten konden ook hier de rust bewaren. Een 42-jarige man uit Stramproy werd aangehouden omdat hij een 45-jarige man uit Baexem met een mes stak. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen op. Verder raakte na een vechtpartij in een tent op een camping aan der Witterhaar een 41-jarige man uit het Duitse Boenen gewond, waarna hij is opgenomen in het WZA. Voor deze mishandeling is een 39-jarige Duitser uit Neuss aangehouden. Naderhand bleek het letsel van de gewonde erg mee te vallen. Hij is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Een groep campinggasten, die onrustig was en overlast veroorzaakte, is door de campingeigenaar aangezegd dat ze de camping op zaterdagmorgen moeten verlaten, één persoon uit deze groep werd aangehouden omdat hij zich niet aan de regels wilde houden.

De afgelopen dagen heeft de politie ruim 6700 blaasproeven gehouden op de toegangswegen naar Assen. Daarbij werden 30 bestuurders aangehouden omdat zij meer alcohol in hun bloed hadden dan was toegestaan. Dat betekent ongeveer 0,5 procent van de gecontroleerde bestuurders.

Het korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) heeft op de A28 op de grens van Drenthe en Overijssel vrijdagavond 640 snelheidsovertredingen waargenomen. Die bestuurders kunnen een boete tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was van een motorrijder die 193 km/uur reed. De hoogst genoteerde personenauto reed 188 km/uur.
Provincie:
Tag(s):