zondag, 2. september 2007 - 23:02

Gommans bezorgt Vitesse drie punten

Vitesse is nog altijd zonder puntverlies. Net als in vorige week tegen AZ, won de ploeg ditmaal in eigen huis van NEC met 1-0. Doelpuntenmaker was Gommans, die in de zeventiende minuut na een fraaie voorzet de bal binnenkopte.

Tot aan de 1-0 was Vitesse de betere ploeg. De Arnhemmers hadden het meeste balbezit en de gevaarlijkste acties. Na de vroege openingstreffer was het echter NEC dat het duel bepaalde. De club uit Nijmegen had de gelijkmaker tot twee maal aan toe op de slof. In de 26ste minuut via Worm, die over de bal heen maaide vanaf de rand van het strafschopgebied. Van Beukering was vervolgens in de 45ste minuut dichtbij een treffer. Doelman Velthuizen bokste het schot van de NEC-er in de eerste instantie weg, daarna probeerde Van Beukering het nog eens, maar wederom faalde hij.

NEC voelde zich in de 23ste minuut bekocht door scheidsrechter Haverkort. Van Beukering werd vastgehouden in het strafschopgebied, maar de thuisploeg kreeg geen penalty. Doelpuntenmaker Gommans kreeg in de 37ste minuut nog een gele kaart, nadat hij een grove charge had begaan op Pothuizen.

In de tweede helft was het wederom NEC dat het spel bepaalde. Vitesse beperkte zich slechts tot counteren. Het spel werd gaandeweg slordiger en minder aantrekkelijk om naar te kijken. Holman had de mogelijkheid om de 1-1 te maken in de 61ste minuut, maar de Australiër werd teruggefloten wegens buitenspel. In de 72ste minuut werd Vitesse doelman Velthuizen bijna verrast door medespeler Verhaegh. De middenvelder verlengde onbedoeld een vrije trap van NEC'er Worm met het hoofd. De Vitesse-keeper redde echter knap. NEC bleef het vervolgens proberen met talrijke aanvallen. Eenmaal in het strafschopgebied liep de aanvalsmachine van de gasten vast.

Gezien de werklust en kansen had NEC zondagmiddag meer verdiend. Bij Vitesse zal men niet rouwig zijn om het feit dat de ploeg van Mario Been niet het net wist te vinden. Het is namelijk voor het eerst in de geschiedenis van de club dat men het seizoen start met drie overwinningen uit evenzoveel duels.
Categorie:
Tag(s):