zaterdag, 25. augustus 2007 - 22:26

Gooi het maar in m’n pet

Emmen

Het winkelend publiek in het centrum van Emmen kan op zaterdag 1 september genieten van meer dan dertig acts van straatmuzikanten. Onder het motto ‘Gooi het maar in m’n pet’ laten ze van 13.30 tot 16.30 uur hun muzikale kwaliteiten horen. Het festival wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden in de muziekkoepel op het Kerkplein. Dan maakt de jury, bestaande uit Roelof Steenbergen, Klaas van Eeks en Jan Postma de muzikale winnaar bekend.

Op verzoek van ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad organiseren Gerald Janse en Niklaas Meijer alweer voor de zevende keer dit evenement, dat bedoeld is voor iedereen die een instrument kan vasthouden en graag zijn of haar muziek ten gehore wil brengen aan een grote groep mensen. De vorige zes edities waren een groot succes, dus het belooft een gezellige middag te worden.Voor de ondernemers is het dus afwachten wat ze voor hun deur krijgen. Dat kan werkelijk van alles zijn: een jongetje met snerpende viool, een paar dames met dwarsfluiten, een man met een saxofoon of een meisje met een drumstel. Of gewoon iemand die een liedje zingt met begeleiding van een gitaar of een muzikale theateract.

Kwaliteitseisen worden er niet gesteld. Het publiek bepaalt wel of het muzikale resultaat lekker in het gehoor ligt of niet. Als het mooi is kunnen ze blijven kijken en eventueel wat in de gereedliggende pet gooien en als ze het niets vinden, houden ze hun oren maar even dicht of lopen ze gewoon door.
Provincie:
Tag(s):