dinsdag, 2. oktober 2007 - 16:09

Gouverneur Frissen loopt van Mook naar Eijsden

Mook

Gouverneur Léon Frissen loopt van 15 t/m 19 oktober aanstaande ‘luisterend door Limburg’. In tien etappes wandelt hij van Mook naar Eijsden, waarbij tijdens elke etappe een thema centraal staat. “Met een verrassende en sportieve activiteit wil ik mij informeel laten bijpraten over actuele thema’s die voor Limburg belangrijk zijn�, aldus Gouverneur Léon Frissen.

Voor elke etappe heeft de Gouverneur mensen uitgenodigd die bijzondere ervaringen hebben met en/of kennis van zaken over het thema. De wandeltochten worden samengesteld en begeleid door de Stichting het Limburgs Landschap.

De thema’s waarover wordt gesproken zijn: sport, internationalisering, natuur en landschap, cultuur en creatieve industrie, mobiliteit, jeugd en jongeren, veiligheid, versnellen van de economie, ontgroening en vergrijzing, steden en hun omgeving.

De Gouverneur wil niet alleen van gedachten wisselen met de mensen die hij uitgenodigd heeft om mee te wandelen, maar hij wil ook graag de mening van de inwoners van Limburg weten in relatie tot de tien genoemde thema's. Op de website www.limburg.nl/burgerforum kunnen mensen reageren op stellingen. De reacties worden vervolgens door de Gouverneur meegenomen tijdens de wandelingen.

De wandelroutes zijn uitgezet door de Stichting het Limburgs Landschap onder het motto ‘groen genieten’. De tochten voeren langs karakteristieke cultuurhistorische plekken en afwisselende landschappen. De routes zijn gebaseerd op bestaande wandeltochten van het Limburgs Landschap en vrij toegankelijk voor iedereen.
Provincie:
Tag(s):