donderdag, 30. augustus 2007 - 7:13

Goya, vader van de moderne kunst

Nijmegen

Op zondag 16 september presenteert Productiehuis Well-Spring een Spaanse matinee, bestaande uit een film, een concert en een theatervoorstelling over de Spaanse schilder Francisco Goya. ‘Het laatste Carnaval’ bestaat uit een film, een concert en een theatervoorstelling en is gewijd aan de Spaanse hofschilder Francisco de Goya, ook wel de vader van de moderne kunst genoemd.

Goya was een geniale hofschilder die die naast zijn prachtige portretten en religieuze werken ook adembenemende fantasieën heeft getekend, ten tijde van de Inquisitie. Hij liet in zijn werk menselijke, hemelse en duivelse zaken verwarrend in elkaar overvloeien.

Film: In de Franse documentaire ‘Meesterlijke Streken’ van de regisseur Jean-Paul Fargier maken we kennis met een andere Goya, die naast prachtige portretten en religieuze werken ook adembenemende fantasieën heeft getekend.

Concert: Een aangrijpende compositie van Michael L. Geller, getiteld ‘Goya’s Los Caprichos’, naar de serie van Goya’s tachtig etsen, wordt uitgevoerd door twee geprezen winnaressen van verschillende internationale concoursen Esra Pehlovanli (altviool) en Anastasia Safonova (piano).

Theater: In de theatermonoloog ‘Oude man Goya’ worden Goya’s mysteries onthuld, die kunsthistorici al bijna twee eeuwen lang proberen te ontraadselen. Met Arthur Boni.

Reserveren is mogelijk via telefoonnummer 024-3273737 of via www.delindenberg.com.
Provincie:
Tag(s):