vrijdag, 12. oktober 2007 - 9:17

Graafmachine veroorzaakt grootschalige stroomuitval in Almelo

Almelo

Op donderdag 11 oktober 2007 heeft een groot deel van de stad Almelo vanaf 12.00 uur te maken gehad met een grootschalige stroomuitval. De stroomuitval ontstond bij graafwerkzaamheden aan de St. Josephstraat waarbij een kabel is losgetrokken. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Met name het oosten van stad had te maken met de stroomuitval. De hulpverleningsdiensten kregen veel overlastmeldingen zoals het uitvallen van verkeerslichten, mensen die in de liften vast kwamen te zitten en van het spontaan afgaan van alarminstallaties. Desondanks hebben er zich geen excessen voorgedaan.

Sommige bedrijven hebben hun medewerkers naar huis gestuurd omdat ze geen noodaggregaten hebben. Netbeheerder Cogas had rond 14.00 uur de stroomvoorziening in de meeste wijken en industriecentra in de stad hersteld. Op dat moment zaten alleen het gebied rondom de wijk Sluitersveld, het Industrieterrein Bornsestraat en het buitengebied tussen Almelo en Maria Parochie zonder stroom. Rond 16.00 uur was de stroomstoring voor de hele stad weer verholpen.
Provincie:
Tag(s):