vrijdag, 15. juni 2007 - 18:30

Graffitti zaken mogelijk opgelost na arrestatie.

Zaandam

De politie denkt met de arrestatie van een 22-jarige man een kleine dertig graffitizaken in Zaandam te hebben opgelost. De politie kwam de verdachte eind april op het spoor toen hij op heterdaad werd betrapt op de Lucy Stonestraat dankzij een oplettende getuige.

Hierna startte de politie een onderzoek om te achterhalen of de verdachte ook verantwoordelijk was voor meerdere "kunstuitingen" in Zaandam. Ook omdat het aantal aangiften van graffiti was gestegen.

Een agent maakte meer dan 100 foto's van diverse werken. De graffiti werd voornamelijk aangebracht in de winkelstraten van Zaandam en langs de spoorlijnen. Het zijn dan ook vooral winkeliers, de gemeente Zaanstad en de Nederlandse Spoorwegen die aangifte deden.

Na het verzamelen van het bewijsmateriaal gaf de Officier van Justitie toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Dat gebeurde gisterochtend om 06.00 uur in het ouderlijk huis van de verdachte. Hij werd geconfronteerd met zijn werk en bekende, waardoor bijna 30 aangiftes zijn opgelost.

De totale schade loopt in de vele duizenden euro's. Alle benadeelden hebben aangegeven de schade te willen verhalen op de dader. De politie vermoedt dat de verdachte ook in een groep opereerde. Er is een opsporingsonderzoek naar overige graffitispuiters in Zaandam gestart.
Provincie:
Tag(s):