dinsdag, 24. juli 2007 - 15:17

Grafische Optische Illusies

Nijmegen

In het ervaringsmuseum over zien en niet-zien kunnen bezoekers op bijzondere wijze kennismaken met het wonder van zien en de onbekende wereld van het niet-zien. Een veelbesproken onderdeel van het muZIEum is de ‘Ontdekkingstocht door het donker’ waarin bezoekers met een blinde gids een rondwandeling maken door het absolute donker.

Er valt absoluut niet te zien, maar wel te horen, te voelen, te ruiken en te proeven. Het is een fascinerend spel der zintuigen.

Nieuw in het muZIEum is de expositie 'Grafische Optische Illusies'. Deze expositie geeft een extra dimensie aan het Opticum, een vast onderdeel van het muZIEum. In het Opticum neemt de bezoeker letterlijk een kijkje in het oog. Hoe werkt, bedriegt of verleidt het oog? De nieuwe expositie toont grafische optische illusies die de bezoeker laten ervaren hoe het oog ons kan misleiden.

Tijdens de zomerperiode worden er in het muZIEum GRATIS zintuiglijke workshops gegeven. In deze inloopworkshop worden het gehoor en de tastzintuig geprikkeld door middel van o.a. voelkisten, geluidenspellen en reliëfkaarten. Een perfecte voorbereiding of juist verdieping op de 'Ontdekkingstocht door het donker' waar met behulp van de andere zintuigen dan de visus de weg moet worden gevonden door de wereld van het niet-zien. De workshop is geschikt voor jong en oud en wordt in de vakantieperiode (t/m 31 augustus 2007) van dinsdag t/m vrijdag tijdens openingstijden gegeven in het Auditorium van het muZIEum. De workshop wordt bij een bezoek aan het muZIEum gratis aangeboden, als extra aanvulling op de ervaringen die in het muZIEum te beleven zijn. Hiervoor hoeft niet gereserveerd te worden.

Voor de 'Ontdekkingstocht door het donker' moet wél gereserveerd worden. Dit kan via 024-3828181.
Het muZIEum is tijdens de zomerperiode (t/m 31 augustus 2007) geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur en op zaterdag, zondag van 11.00-18.00 uur.

Voor meer informatie: www.muzieum.nl.
Provincie:
Tag(s):