donderdag, 20. september 2007 - 9:21

Gratis aardgas thuisvulinstallatie voor Opel CNG-rijders

Breda

Opel gaat bij de eerste vijftig klanten die een nieuwe Opel Zafira CNG (Compressed Natural Gas - aardgas) of Opel Combo CNG aanschaffen geheel gratis een thuisvulinstallatie plaatsen. Hiermee kan de klant gewoon thuis voor de deur de auto voltanken met aardgas.

Een vergelijkbaar aantal Opel-dealers zal ook zo’n thuisvulinstallatie geïnstalleerd krijgen, wanneer zij een CNG-model gaan inzetten voor vervangend vervoer of proefritten. Dit maakt de fabrikant bekend tijdens de Week van de Vooruitgang (16 tot en met 22 september), waarin de voordelen van het rijden op aardgas landelijk onder de aandacht wordt gebracht.

Opel start dit bijzondere initiatief om haar milieuambities kracht bij te zetten en de vraag naar modellen die op aardgas rijden extra te stimuleren. De thuisvulinstallatie stelt de klant in staat zijn Zafira CNG of Combo CNG thuis – bijvoorbeeld ’s nachts – te vullen met aardgas en op milieuvriendelijkere wijze aan het verkeer deel te nemen. Met deze actie onderstreept Opel de behoefte om op korte termijn een commerciële infrastructuur voor het tanken van aardgas te creëren en wil het alvast de vraag voor deze brandstof stimuleren. Tevens promoot Opel hiermee dat aardgas een van de pijlers is in de milieustrategie van het merk. De thuisvulinstallatie is afkomstig van de Canadese fabrikant Fuelmaker en luistert naar de naam Phill.
Categorie:
Tag(s):