woensdag, 28. november 2007 - 17:08

Gratis busvervoer in december bij 65e verjaardag

Heerlen

Ouderen uit Parkstad Limburg die in de loop van december 65 jaar worden mogen de héle maand december nog gratis reizen met de bus. Dat heeft Parkstad Limburg besloten in samenspraak met Veolia.

De proef met gratis busvervoer voor ouderen tijdens de daluren voor een groot deel van Parkstad en voor Nuth loopt af op 31 december van dit jaar. Vanwege die einddatum is besloten dat alle mensen die in december 65 worden al vanaf 1 december aan de proef mogen meedoen. Normaal zou dat pas vanaf de verjaardag zijn geweest. Op deze wijze wordt deze hele groep nog in staat gesteld een volle maand te genieten van dit gratis busvervoer.

Hoewel de officiële uitslagen van de onderzoeken naar het resultaat van de proef nog enkele maanden op zich laten wachten is uit de ervaring van Veolia op te maken dat er goed gebruik wordt gemaakt van het gratis vervoer. Ook de reacties van reizigers zijn overwegend positief.

Of en hoe het experiment in de toekomst een vervolg krijgt is op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen. “Maar wij zijn overtuigd van nut en noodzaak en zullen alles er aan doen om het Rijk hiervan te overtuigen�, stelt wethouder Offermans.
Provincie:
Tag(s):