donderdag, 20. september 2007 - 21:34

Gratis energieadvies door studenten voor 2400 huishoudens

Emmen

Donderdagmiddag is in Emmen officieel een uniek energieproject van start gegaan waarbij 2400 huishoudens met lage inkomens gratis energieadvies en energievoorzieningen krijgen aangeboden, door studenten van het Drenthe College en AOC Terra. De studenten kregen kregen uit handen van wethouder Holman en de heer Hoekstra van het Drenthe College de eerste flyer met handige tips om energie te besparen en een herkenbare vest uitgereikt.

De gemeente Emmen, de scholen Drenthe College en AOC Terra, de wooncorporaties Domesta en Wooncom en Stichting Buurtsupport Emmen hebben hun krachten voor dit bijzonder project gebundeld. Het project is bijzonder door de samenwerking van de verschillende partijen en de inzet van studenten en lokale werkzoekenden.

De studenten gaan bij de geselecteerde huishoudens op bezoek, om te kijken welke maatregelen mogelijk zijn om het energieverbruik te verminderen. Zij stellen de mensen vragen over verlichting, verwarming en het gebruik van elektrische apparaten. De huishoudens krijgen een flyer met 11 handige tips om eenvoudig energie te besparen en een gratis advies. Via Buurtsupport worden lokale werkzoekenden ingeschakeld om de energie besparende voorzieningen gratis te plaatsen. In het gratis pakket zit onder andere spaarlampen, een waterbesparende douchekop en isolatiemateriaal. Zowel de cursisten van het Drenthe College en het AOC Terra als de medewerkers van Buurtsupport, hebben vooraf trainingen gehad om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):