maandag, 17. september 2007 - 13:24

Gratis met de stadsbus in de ‘Groningen Goed op Weg'-week

Groningen

Een week gratis met de stadsbus. Dat kan deze week (16 tot en met 22 september) in de ‘Groningen Goed op Weg’-week. Haal een gratis weekkaart voor de bus bij de Arriva Store op het station.

De actie is bedoeld om het openbaar vervoer te stimuleren. Milieuwethouder Jannie Visscher reikt zondag 16 september de eerste gratis weekkaart uit. Zij doet dat bij de groenstrook voor het Esso-pompstation aan de Europaweg. Zij onthult op die plek ook een op z’n kant gezette auto. De auto is een symbolische oproep aan de stadjers om de auto wat vaker aan de kant te laten staan.

De onthulling is het begin van de ‘Groningen Goed op Weg’-week. In heel Europa wordt aandacht besteed aan duurzame mobiliteit. In de stad Groningen zijn de hele week activiteiten die fietsen, wandelen, zuinig en duurzaam rijden en sporten promoten. Maandag 17 september is er bijvoorbeeld op de Grote Markt een markt met de zuinigste en schoonste auto’s die nu al te koop zijn. En op dinsdag is in het Verbindingskanaal bij het station de Solarboot van de Hanzehogeschool te bekijken die op zonne-energie vaart. De week levert een bijdrage aan het doel van de gemeente om de duurzaamste stad van Nederland te worden.
Provincie:
Tag(s):