vrijdag, 27. april 2007 - 11:39

Gratis Openbaar Vervoer voor ouderen in Rotterdam

Rotterdam

Vanaf 1 juni 2007 tot het einde van dit jaar mogen Rotterdamse ouderen 4 maanden gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de daluren. Het Rotterdamse college van B&W geeft hiermee uitvoering aan een grote wens van de PvdA.

Bij de behandeling van de Begroting 2007 is er dankzij een motie van de PvdA € 2,5 mln. gereserveerd voor het project Gratis Openbaar Vervoer voor ouderen.

Raadslid Richard Moti: "Veel ouderen in Rotterdam hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Met gratis openbaar vervoer stellen we hen in staat om er weer vaker op uit te gaan en deel te nemen aan allerlei activiteiten of op visite te gaan. Ze hoeven dan niet meer gedwongen door hun financiële situatie achter de geraniums te blijven zitten.�

Moti vervolgt: “Gratis openbaar vervoer voor ouderen leidt daarnaast ook tot een betere benutting van het openbaar vervoer. Al die lege stoelen kunnen namelijk beter mensen vervoeren in plaats van lucht. Lucht verplaatsen is namelijk geen taak van het openbaar vervoer maar van de wind!"
Provincie:
Tag(s):