maandag, 18. juni 2007 - 8:59

Greenpeace legt schip aan de ketting in Eemshaven

Eemshaven

In de Noord-Groningse Eemshaven heeft Greenpeace een Russisch schip aan de ketting gelegd. Rond 09.00 uur waren duikers van de milieu-organisatie klaar met het bevestigen van staalkabels aan de schroef van het schip. Het schip, de Mumrinskiy, staat bij Greenpeace te boek als overtreder van de internationale visserijregels.

Met deze actie hoopt Greenpeace dat Nederland het schip op de zwarte lijst zet en dat het zo niet langer illegaal gevangen kabeljauw aan land kan brengen. De Noorse kustwacht betrapte de Mumrinskiy vorige week op het illegaal overladen van diepgevroren kabeljauw naar een ander schip. Hierdoor is het schip, de Sinbad, op de internationale zwarte lijst gezet.

Nu de Mumrinkiy in een Nederlandse haven ligt, hoopt Greenpeace dat de Nederlandse autoriteiten ingrijpen, aangezien het overladen van vis naar dit soort dubieuze schepen verboden is.

‘De Mumrinskiy maakt zich regelmatig schuldig aan illegale praktijken. Dit soort beruchte overtreders moet uit de vaart genomen worden om de ernstige overbevissing tegen te gaan’, aldus Farah Obaidullah, campagneleider oceanen van Greenpeace Nederland.
Provincie:
Tag(s):