dinsdag, 19. juni 2007 - 23:14

Greiner verheugd met Engelstalig boek over Flevoland

Lelystad

Gedeputeerde Andries Greiner heeft het eerste exemplaar ontvangen van het boek ‘Flevoland, the Eastwing of Greater Amsterdam’ uit handen van Jan Brink, directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. Dit Engelstalige boek is door uitgever André Visser ontwikkeld met als doel buitenlandse bedrijven te interesseren voor Flevoland als vestigingsregio.

Het boek biedt portretten van bedrijven en instellingen, verhalen over de Flevolandse historie, natuur en recreatiemogelijkheden, aangevuld met mooie sfeerplaatjes van Flevoland.

Voor de interviews is gezocht naar die bedrijven en instellingen die als ambassadeur van Flevoland, buitenlandse bedrijven kunnen interesseren voor onze provincie. Nederland heeft zich al lang bewezen als poort naar Europa, met Rotterdam als tweede haven op de wereldranglijst, de Amsterdamse haven met voldoende groeimogelijkheden en Schiphol als vijfde luchthaven van de wereld. Volgens de uitgever is juist gezocht naar de kracht die Flevoland in dat spel kan bieden. Met dat uitgangspunt voor ogen is ook de titel van het boek ontstaan.

Bedrijven en instellingen die in het boek aan bod komen zijn onder andere het Geomatics Business Park, Electrabel, WTC Almere, ICE, PriceWaterhouseCoopers, Lelystad Airport en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland.

‘Flevoland, the Eastwing of Greater Amsterdam’ is voorlopig niet verkrijgbaar in de boekhandel. Het boek wordt in een oplage van 3000 exemplaren ‘gecontroleerd verspreid’ door o.a. de Provincie Flevoland, Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland en het WTC.

Nederland heeft een unieke geografische ligging in Europa. De grote havenfaciliteiten, de luchthaven, de waterwegen en het transport over weg en rail maken dat Nederland optimaal kan profiteren van deze ligging. Ruimte die bedrijven nodig hebben om zich te vestigen zijn steeds moeilijker te vinden. Flevoland biedt daar een oplossing voor. Zowel voor de vestiging van de bedrijven zelf, als voor haar werknemers.
Provincie:
Tag(s):