woensdag, 23. mei 2007 - 10:13

Grimmige oefenwedstrijd Jong Oranje - Jong Marokko

Tilburg

Agenten hebben voorafgaand, tijdens en na de wedstrijd Jong Oranje tegen Jong Marokko in totaal 26 aanhoudingen verricht. De politie moet concluderen dat de ongeregeldheden zijn veroorzaakt door supporters van Jong Marokko. De sfeer rondom de wedstrijd was grimmig en gespannen. Supporters gooiden tijdens de wedstrijd diverse voorwerpen, zoals flessen, stoelen en aanstekers in de richting van de stewards.

Hierdoor liepen meerdere stewards lichte verwondingen op. Er waren overtredingen van diverse aard. Aan de Oude Goirleseweg, Laarstraat, Korvelseweg en Korvelplein gooiden supporters stenen. Ook werden er diverse vernielingen gepleegd aan geparkeerd staande auto’s Een agent raakte bij een treffen na de wedstrijd licht gewond. De politie zette ruim honderd agenten in om de orde te handhaven.

Tijdens de wedstrijd raakten meerdere stewards gewond door rondvliegende voorwerpen. De politie nam twee verdachten over die eerder door de stewards aangehouden waren nadat ze het veld betraden. Supporters staken in het stadion vuurwerk af.

Na het eindsignaal stormden tientallen supporters het veld op. De sfeer op dat moment was uitgelaten. Op het veld werden meerdere vernielingen gepleegd, zoals het vernielen van reclameborden en stoelen. Deze incidenten waren aanleiding voor burgemeester Vreeman om een noodbevel af te kondigen. Dit noodbevel maakt het mogelijk voor de politie om supporters uit de binnenstad te weren.

Naar aanleiding van camerabeelden hebben agenten van de politie Utrecht enkele uren na afloop van de wedstrijd een supporter aangehouden. De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging.
Provincie:
Tag(s):