dinsdag, 16. oktober 2007 - 13:30

Groen geheugensteuntje voor de N50

Kampen

Op dinsdag 16 en donderdag 18 oktober sluit Rijkswaterstaat tussen 10.00 en 15.00 uur de N50 ten noorden van Kampen in de richting Zwolle af. Op het gedeelte tussen de kruising met de Flevoweg hectometerpaal 251.5 en de kruising met de Frieseweg hectometerpaal 257.6 wordt nieuwe markering aangebracht. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Tijdens de afsluiting laat Rijkswaterstaat groene markering aanbrengen in het kader van Duurzaam Veilig. Deze groene markering komt tussen de beide reeds bestaande asstrepen op het midden van de weg. De groene markering is bedoeld om de weggebruiker erop te attenderen dat op een dergelijke weg maximaal 100 kilometer per uur mag worden gereden.

De groene middenstrookmarkering maakt deel uit van de zogenaamde Essentiële Herkenbaarheids Kenmerken (EHK). Volgens het masterplan Duurzaam Veilig moet de weggebruiker in één oogopslag kunnen zien op welk type weg men rijdt, welk gedrag wordt verwacht en wat de maximumsnelheid is. Daarmee wordt de verkeersveiligheid vergroot.

Het verkeer vanuit Emmeloord in de richting Zwolle wordt omgeleid via Kampereiland/IJsselmuiden. De omleiding staat ter plaatse aangegeven met gele borden. Het verkeer vanuit Zwolle richting Emmeloord kan gewoon van de N50 gebruik blijven maken. Tijdens de werkzaamheden geldt ter plaatste een snelheidsverlaging naar 50 kilometer per uur. Mochten de weersomstandigheden omslaan, dan kan het werk worden uitgesteld.
Provincie:
Tag(s):