dinsdag, 18. september 2007 - 9:21

"Groene voetstappen" verdienen

Veere

Van 16 tot en met 22 september 2007 is het de “Week van de Vooruitgang�. Wethouder Jan Bostelaar neemt op donderdag 20 september 2007 om 8.30 uur “Groene Voetstappen� in ontvangst op basisschool “De Zeester� in Meliskerke en om 9.00 uur op basisschool “De Schute� in Biggekerke.

Op die dag organiseert Veilig Verkeer Nederland ook de actie “Op Voeten en Fietsen naar school�. Zes basisscholen in de gemeente Veere doen hieraan mee. Ouders lopen of fietsen met hun kinderen naar school. Door kinderen altijd met de auto te brengen, leren de kinderen niet zelf aan het verkeer deel te nemen. Veel autoverkeer rond de school veroorzaakt verkeersonveilige situaties.

Vier scholen verzamelen ook nog “Groene Voetstappen�. De Vereniging Klimaatverbond Nederland organiseert deze actie samen met Veilig Verkeer Nederland.

Ouders en leerlingen ervaren met deze actie dat het niet alleen leuker en veiliger is om lopend of met de fiets of step naar school te gaan, maar het is ook beter voor het klimaat.

Dit project is onderdeel van de internationale campagne ZOOM - Kids on the Move 2007. Kinderen uit bijna alle 200 landen over de hele wereld verzamelen “Groene Voetstappen� voor een symbolische reis via alle deelnemende landen naar Indonesië waar dit jaar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats vindt.
Provincie:
Tag(s):