zondag, 20. mei 2007 - 16:21

Groep belet aanhouding

Utrecht

De politie heeft zaterdagavond een 26-jarige man uit Nijmegen aangehouden omdat hij de aanhouding van een kennis wilde beletten.
Agenten hielden die avond toezicht bij een cultureel festival in het park Transwijk. Hierbij gingen een aantal luchtvaartballonen de lucht in. Een bezoeker van het festival bemoeide zich met het opstijgen van zo’n ballon door aan de mand te gaan hangen. Hierbij kantelde de mand naar een zijde en brak er paniek uit bij de mensen die in de mand zaten. Agenten spraken de man hierop aan.

De man had geen identiteitspapieren bij zich en was onder invloed van alcohol en/of drugs. Omdat de agenten voor herhaling vreesden, besloten zij de man aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. Op dat moment kwam een grote groep mensen om de agenten heen staan en hierbij werd ook geduwd en getrokken. Een van de agenten belandden zelfs op de grond.

Een van de mannen uit de groep eiste dat zijn vriend werd vrijgelaten. In het tumult kon de aangehouden man ontkomen. Agenten hebben vervolgens de man die hen belaagde, de 26-jarige man uit Nijmegen, aangehouden en hem meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):