maandag, 23. juli 2007 - 20:20

Groep keert zich tegen politie

Vlissingen

Op het Bellamypark in Vlissingen is in de nacht van zondag op maandag een opstootje uit de hand gelopen. Agenten van de Zeeuwse politie waren, naar aanleiding van een melding, naar het Bellamypark gereden. Daar zouden twee dronken mannen de nodige overlast veroorzaken.

Ter plaatse gekomen bleek dat de twee dronken mannen, 34 en 21 jaar oud en afkomstig uit Vlissingen en Rotterdam, ongeveer iedereen die voorbijkwam uitscholden en hard aan het schreeuwen waren. Beide mannen hadden ruzie gemaakt met een groep van zo’n 40 jeugdige omstanders. Beide mannen zijn aangehouden wegens openbare dronkenschap. Op het moment dat beide dronkelappen werden geboeid vond de groep waarmee zij ruzie hadden gemaakt dit dermate interessant dat zij er allemaal omheen kwamen staan.

De groep hield zich nogal opdringerig op en er werden de nodige verwensingen naar de agenten geroepen. Op een gegeven moment gaf één van de omstanders één van de agenten de schop. De agent gaf een schop terug en toen onstond een vechtpartij tussen voornoemde omstander en de agent. Hierdoor moest de agent die inmiddels belaagd werd door meerdere personen uit de groep, zijn aangehouden (en geboeide) verdachte loslaten.

De man die de vechtpartij begon, een 17-jarige Vlissinger, is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 34-jarige aangehouden verdachte is eveneens overgebracht naar het politiebureau. De 21-jarige Rotterdammer is er, geboeid en al, vandoor gegaan. Doordat er veel omstanders op zijn rug gesprongen zijn heeft een agent rugletsel, kapotte knieen en kleding opgelopen.

De 17-jarige Vlissinger is inmiddels weer in vrijheid gesteld, de andere verdachte zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):