maandag, 2. juli 2007 - 14:34

Groep van 6 man mishandelt 2 homoseksuelen

Amsterdam

Naar vandaag is bekendgemaakt zijn in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juni twee mannen van 37 en 45 jaar op de Reguliersdwarsstraat ter hoogte van de Vijzelstraat mishandeld door een groep van zes personen. Vermoedelijk zijn de slachtoffers mishandeld omdat zij homoseksueel zijn. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De verdachten werden op de Herengracht door agenten gearresteerd voor openlijke geweldpleging. De verdachte die het 37-jarige slachtoffer heeft geslagen wordt vandaag voorgeleid aan de officier van justitie. De overige verdachten zijn in de loop van vrijdag na verhoor heengezonden.

Het 37-jarige slachtoffer had samen met een vriend een horecagelegenheid bezocht in de binnenstad. Toen zij rond 01.30 uur 's-nachts over het Rembrandtplein via de Reguliersdwarstraat in de richting van de Vijzelstraat liepen werden zij belaagd door een groep mannen.

Vanuit de groep werden beledigende opmerkingen gemaakt over homo’s. Ook werden de mannen bedreigd en werd één van hen in het gezicht gespuwd. Op de kruising Reguliersdwarstraat / Vijzelstraat kregen beide slachtoffers een harde stomp in zijn gezicht. De slachtoffers zijn volgens een getuige ook nog bedreigd met de woorden: �Ik maak je af, ik maak je af�. Hierna liep de groep weg door de Vijzelstraat en de Herengracht in de richting van het Koningsplein.

Daar arresteerden gealarmeerde agenten zes verdachten in de leeftijd van 15 tot 19 jaar. Vier van de verdachten zijn van Marokkaanse -, één van Surinaamse - en één van Turkse komaf.

De politie is op zoek naar getuigen van deze openlijke geweldpleging. Zij kunnen bellen met het nummer: 0 9 0 0 – 8 8 4 4. Het vermoeden bestaat dat deze groep mogelijk bij meerdere soortgelijke incidenten betrokken is geweest. Eventuele slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie.
Provincie:
Tag(s):