zaterdag, 1. december 2007 - 21:58

Groningen moeizaam langs VVV

(Elfvoetbal) FC Groningen blijft dit seizoen moeite houden met scoren. Ook in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo werden de nodige kansen om zeep geholpen. De Noordelingen kwamen uiteindelijk slechts tot één treffer van Marcus Berg: 1-0.

De aanvallers van Groningen hadden veel pech in de afronding. Zonder goed te spelen, creëerde de ploeg van trainer Ron Jans al in de eerste helft voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Vooral vlak voor rust stond het vizier niet op scherp.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. VVV leek er weinig zin in te hebben en liet de thuisploeg het spel maken. Dat resulteerde in de 53ste minuut in een verdiende treffer voor Groningen. Het was niet verrassend dat het doelpunt via een dood spelmoment tot stand kwam. Een vrije trap van Bruno Silva werd door Marcus Berg goed naar de linkerbenedenhoek gekopt. Keeper Danny Wintjens, die een onzekere indruk achterliet, was net te laat.

In het restant van de wedstrijd kreeg Groningen genoeg kansen om de score uit te breiden, maar ook oog in oog met Wintjens kwamen de aanvallers niet tot scoren. De Noordelingen mochten nog van geluk spreken dat VVV in de slotfase niet langszij kwam. Pas één minuut voor tijd begonnen de Venlonaren aan een klein slotoffensief. Het leverde een grote kans op toen de mee opgekomen Peter Reekers een voorzet hard op het hoofd nam en het doel maar op een haar na miste.

Een gelijkmaker zou overigens niet verdiend zijn geweest. Daarvoor had de thuisploeg simpelweg het beste van het spel. Met slechts 1-0 deed Groningen zichzelf eigenlijk nog te kort.