zaterdag, 22. december 2007 - 22:58

Groningen wint bij Heracles

(Elfvoetbal) Groningen heeft drie punten overgehouden aan het uitduel bij SC Heracles. De ploeg van trainer Ron Jans controleerde bijna de volledige wedstrijd, maar kreeg het in de slotfase nog knap lastig. Toch hielden de Noordelingen stand: 2-1. Doelpunten kwamen op naam van Stefan Nijland en Koen van de Laak. Quansah scoorde namens de thuisploeg.

Groningen blijft dit seizoen grote moeite houden met scoren. Kansen creëert de ploeg genoeg, alleen het afmaken is een probleem. Ook tegen Heracles waren er genoeg mogelijkheden om een grote score neer te zetten, maar Groningen scoorde slechts tweemaal.

Toch waren het de Almeloërs die het beste aan de wedstrijd begonnen. De thuisploeg, waar aanvoerder Rob Maas zijn rentree maakte na langdurig blessureleed, schoot uitstekend uit de startblokken en kwam al binnen een kwartier op voorsprong. Na een vrije trap van Michalke werkte Quansah de bal in tweede instantie knap achter doelman Brian van Loo: 1-0.

Het antwoord van Groningen volgde snel, toen uitblinker Nijland zijn eerste doelpunt in de Eredivisie maakte. Het bleek de start voor een regen aan kansen voor FC Groningen. De gasten hadden het compleet aan zichzelf te danken dat Heracles in de rust nog hoop had op een goed eindresultaat.

Twee minuten na rust was Groningen wel doeltreffend. Een voorzet van Nijland belandde via de stuit bij Koen van de Laak, die van dicht bij kon binnenkoppen: 1-2.

Meer doelpunten zouden er niet meer volgen. Vooral het vizier van Marcus Berg stond niet geheel op scherp, hoewel de aanvaller wel een loepzuiver strafschop werd onthouden toen doelman Pieckenhagen hem naar de grond trok. De sluitpost van Heracles was deze wedstrijd sowieso een sta-in-de-weg voor FC Groningen.

In de laatste tien minuten stuurde trainer Ruud Brood al zijn spelers naar voren. De thuisploeg zette aan voor een slotoffensief en Groningen kwam in de problemen. Igor Gluscevic kreeg de kans op de gelijkmaker, maar de spits van Heracles raakte de bal vrij voor doelman Van Loo volledig verkeerd op het hoofd. Groningen ontsnapte, maar de overwinning was desalniettemin verdiend.
Categorie:
Tag(s):