maandag, 24. september 2007 - 14:34

Groninger landelijk voorzitter Jonge Socialisten

Groningen

De Groninger Michiel Emmelkamp (21) is afgelopen zaterdag, 22 september, verkozen tot landelijk voorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS). Emmelkamp volgt hiermee Leidenaar Ruben Zandvliet op. De nieuwe voorzitter zei in een speech eraan te willen werken de PvdA en JS meer een echte volksbeweging te maken.

Emmelkamp stelde dat er met het rapport-Vreeman een goede basis ligt om de PvdA weer een echte beweging te laten worden, waarbij mensen uit alle lagen van de samenleving zich thuis voelen en met hun problemen terecht kunnen. “We moeten er wel scherp op letten dat dat rapport uitgevoerd gaat worden. Als Jonge Socialisten kunnen en moeten wij daar een voorlopersrol in spelen. Dus als PvdA-politici de komende tijd verzuimen om bijvoorbeeld zelf werkbezoeken te organiseren, acties en gesprekken op straat te houden, meldpunten te openen en scholingen te organiseren, doen wij dat zelf en slepen we ze er wat mij betreft aan de haren bij," aldus de nieuwe voorzitter.

Op het JS-congres is een geheel nieuw bestuur van zes mensen gekozen. Het bestuur wordt gecompleteerd door nog twee Groningers, Pieter Schavemaker en Randy Martens, een Friezin, Naomi Woltring, een Amsterdamse, Merel Schogt, en een Tubbergenaar, Niek Ritzen.
Provincie:
Tag(s):