woensdag, 27. juni 2007 - 17:53

Groninger Openbaar Onderwijs klaar voor naschoolse opvang

Groningen

De naschoolse opvang is met ingang van het nieuwe schooljaar op alle openbare basisscholen in de stad Groningen geregeld. De werkmaatschappij Openbaar Onderwijs (WMOO) van de gemeente Groningen heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG). Vanaf 1 augustus 2007 zijn basisscholen wettelijk verantwoordelijk voor naschoolse opvang.

De overeenkomst met de SKSG is gericht op alle openbare scholen in de stad Groningen. Per school wordt een uitvoeringsovereenkomst gesloten waarin concrete afspraken staan. De SKSG garandeert binnen 3 maanden plaatsing, maar ouders houden wel de keuze naar welke opvang ze hun kinderen willen sturen. De SKSG en het Openbaar Onderwijs willen dat kinderen tussen 07.30 en 18.30 uur een leuke en leerzame combinatie van onderwijs en activiteiten wordt geboden. Dit leidt tot een breed aanbod op sportief, cultureel, recreatief en educatief terrein in en om de school.

Daarnaast worden nog overeenkomsten gesloten met BSO de Blokhut voor de Boerhaave school, met BSO Schildersbuurt voor de Annie MG Schmidt- Schildersbuurt en met Kids First voor Gravenburg en Oosterhoogebrug.
Provincie:
Tag(s):