zondag, 25. november 2007 - 22:14

Gronings offensief troeft Feyenoord af

(Elfvoetbal) Groningen heeft zondag met 3-2 van Feyenoord gewonnen. Invaller Marcus Berg zorgde in het eigen Euroborg Stadion met twee doelpunten eigenhandig voor een verdiende zege voor zijn ploeg.

Twintig minuten voor tijd kwam de Zweed samen met Mark-Jan Fledderus in het veld bij Groningen. De noorderlingen hadden de hele wedstrijd druk gezet op de linies van Feyenoord, maar doelpunten leverde het niet op. Trainer Ron Jans had duidelijk de insteek een slotoffensief te beginnen.

Lang leek het erop dat Groningen bleef hangen in de vorm waarin het al weken verkeert. Redelijk spelen, maar nauwelijks doelpunten kunnen maken. Tegen Feyenoord leek dat lange tijd ook het geval. Groningen was de betere ploeg, vooral veel feller in de duels, maar doelpunten maken was te veelgevraagd.

Feyenoord kreeg in de hele eerste helft één kans en die werd direct benut door Roy Makaay. Het lukte Groningen echter niet om het overwicht in doelpunten uit te drukken.

Na de dubbele wissel was het binnen twee minuten wel raak. Nadat hij zich ontdeed van Kevin Hofland, zette Berg de gelijkmaker op zijn naam. Slechts drie minuten later maakte Erik Nevland 2-1 na slecht uitverdedigen van Theo Lucius.

Het leek erop of Groningen daardoor de wedstrijd niet meer uit handen zou geven, maar binnen een minuut zorgde Nuri Sahin voor de gelijkmaker. Met nog een kwartier te spelen gingen beide ploegen vol voor de zege. Met een gelijkspel wilde Feyenoord en Groningen geen genoegen nemen.

Een doelpunt kon bijna niet uitblijven en het was Groningen dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Weer was het Marcus Berg die tekende voor het doelpunt. Nadat hij wegdraaide bij zijn opponent André Bahia schoot hij drie minuten in blessuretijd koel binnen.

De nederlaag is extra zuur voor Feyenoord, omdat het nu achterop raaktbij Ajax, dat met 4-1 van Vitesse won. Ook PSV is door haar overwinning zaterdag Feyenoord voorbij gegaan op de ranglijst.
Categorie:
Tag(s):