maandag, 1. oktober 2007 - 15:11

Groot aantal aanhoudingen bij drugscontrole

Gouda

De Spoorwegpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten heeft op zaterdag 29 september 2007 een drugsactie gehouden in de treinen rondom en op station Gouda. Er werden 30 personen aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs en te grote hoeveelheden softdrugs.

De politie werd ondersteund door een narcoticahond en hondengeleider van de douane. De politie trof XTC, LSD, cocaïne en weed aan. Na verhoor zijn alle 30 personen in vrijheid gesteld. Tegen de verdachten is proces verbaal opgemaakt voor het in bezit hebben van harddrugs of het bezit van een te grote hoeveelheid softdrugs. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Ook bekeurde de politie een twintigtal personen voor het veroorzaken van overlast in de treinen en op het station. Aan de actie deden 24 politiemensen mee.

Aanleiding voor het politieoptreden was een houseparty die werd gehouden in Zoetermeer. Enkele honderden bezoekers kwamen per trein op dit evenement af. In voorgaande jaren leidde dit tot overlast in de treinen en op het station Gouda vanwege alcohol- en drugsgebruik. De drugscontrole werd gehouden op station Gouda, het station waar de feestgangers overstappen op de trein naar Zoetermeer.

Na afloop van de houseparty hield de Spoorwegpolitie toezicht op station Zoetermeer en station Gouda. Er deden zich geen bijzonderheden voor.
Provincie:
Tag(s):