vrijdag, 21. september 2007 - 9:23

Groot Onderhoud Scholen basisonderwijs

Arnhem

Wethouder van onderwijs Willem Hoeffnagel heeft woensdag 19 september het officiële startsein gegeven voor het Groot Onderhoud Scholen van het basisonderwijs in Arnhem. Hij deed dat bij De Krakeling, één van de 100 schoolgebouwen in Arnhem waar onderhoud nodig is.

De schoolbesturen en de gemeente willen samen de achterstanden inlopen en hun verantwoordelijkheden voor het onderhoud beter op elkaar afstemmen. Hiermee worden de “Puntjes op de i� gezet voor wat betreft het onderhoud aan scholen. De kosten van deze grootschalige operatie zijn geraamd op 10 miljoen euro.

In totaal worden dertien verschillende soorten herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Die werkzaamheden lopen uiteen van het aanleggen van nieuwe riolering, nieuwe bestrating, vervanging van kozijnen en ramen tot vernieuwing dakbedekking en draagconstructies, opknappen van goten en afvoeren, vernieuwing van cv – installaties en van noodtrappen. Het werk moeten worden uitgevoerd zonder de lessen te verstoren en soms als scholen buiten gebruik zijn.

Op alle scholen waar onderhoud plaats vindt, zal een spandoek aangeven dat daar de puntjes op de i gezet worden.

De regie van het project – van aanbesteding en uitvoering tot oplevering – ligt bij de gemeente. In 2010 moet de operatie achter de rug zijn.
Provincie:
Tag(s):