zondag, 12. augustus 2007 - 12:27

Groot onderzoek door politie omtrent zedenzaak 7-jarige

Appingedam

De politie heeft zaterdag 11 augustus rond het middaguur een passantenonderzoek in de omgeving van het dorpje Marsum, tussen Appingedam en Holwierde, gehouden. Met het onderzoek hoopt de politie aan meer informatie te komen over een incident waarbij een 7-jarig meisje is aangereden en onzedelijk betast.

Het meisje is op zaterdag 4 augustus nabij een tunneltje van de provinciale weg N33 aangereden door een witte bestelauto die eventjes achter haar had gereden. De bestuurder heeft bij het gevallen meisje daarna onzedelijke handelingen verricht.

Het kind liet hij na korte tijd weer gaan. Het slachtoffertje liep geen lichamelijk letsel op. Het onderzoek van de politie richt zich op het traceren van de witte bestelauto, een klein model met rode en gele belettering.

Tijdens het onderzoek zaterdag 11 augustus ontvingen passanten een brief met informatie over het incident en het verzoek contact met de politie op te nemen. In totaal zijn tijdens de actie zo’n 130 brieven uitgereikt. Bovendien kregen de agenten enkele tips tijdens de gesprekken die zij voerden met voorbijgangers.
Provincie:
Tag(s):