donderdag, 19. april 2007 - 16:55

Groot stadsfeest na onthulling Wachters door Koningin

Venlo

De gemeente Venlo organiseert op 2 mei a.s. een spectaculair stadsfeest ter ere van de onthulling van de Wachters, de nieuwe beelden op de stadsbrug. Alle Venlonaren zijn welkom bij het gratis spektakel, waarbij de beelden en de stadsbrug een bijzondere rol vervullen. Verschillende theater- en muziekgezelschappen geven acte de presence. Koningin Beatrix zal de beelden van de Amerikaanse kunstenaar Shinkichi Tajiri eerder op de dag onthullen.

Het stadsfeest begint om 21.00 uur met muzikale optochten vanuit Venlo en Blerick richting de stadsbrug. Drumfanfare Blerickse Herten begeleidt de Blerickse optocht, vanuit Venlo geeft Showorkest Harmonie Fortissimo muzikale ondersteuning. Theater Vistazo zorgt voor een vuur- en theatershow op de brug, waarna vervolgens de Wachters aan de Venlose bevolking worden gepresenteerd. Ben Verdellen en Neet oet Lottum sluiten de avond af met spetterende optredens. Het feest is om 00.00 uur afgelopen.

De mét sokkels ruim negen meter hoge, kruislings geplaatste wachters bewaken de stadsbrug, en waarschuwen passanten tegen agressie, geweld en oorlog. De sculpturen fungeren symbolisch als hoeders van de stad.
Provincie:
Tag(s):