vrijdag, 22. juni 2007 - 10:25

Grootdeel werknemers kinderopvang werkt met plezier

Amsterdam

Het grootste deel, 95 procent, van de werknemers in de kinderopvang werkt met plezier. Dat zegt meer over de inzet en bevlogenheid van de werknemers dan over de aantrekkelijkheid van de sector, meent Abvakabo FNV. Uit onderzoek blijkt dat in de sector een kwart van de medewerkers regelmatig overwerkt, gemiddeld zelfs drie uur per week.

Uit onderzoek blijkt dat in de sector een kwart van de medewerkers regelmatig overwerkt, gemiddeld zelfs drie uur per week. Verder is er bij vier op de vijf instellingen geen actieplan tegen werkdruk en stress, terwijl dat wel is afgesproken omdat medewerkers werkdruk en stress ervaren op de werkvloer. De bond zal staatsecretaris Dijksma vrijdag dan ook aanspreken over de aanpak van ziekteverzuim, werkdruk en stress bij de afsluiting van het arboconvenant kinderopvang in Amsterdam.

'Het is van groot belang dat het niet bij papier blijft. De werkdruk in de kinderopvang is de laatste tijd, mede door de nieuwe wet kinderopvang, behoorlijk toegenomen. Er wordt gewisseld met groepen, groepen worden samengevoegd, je hebt als pedagogisch medewerker altijd een volle bak. Er moeten echt meer herstelmomenten in het werk worden ingebouwd voor het personeel', zegt Corrie van Brenk, bestuurder bij Abvakabo FNV.
Provincie:
Tag(s):