vrijdag, 5. oktober 2007 - 10:59

Grootschalige schoonveegactie na klachten burgers

Heerenveen

Deze week heeft de politie op grote schaal controles uitgevoerd. Aanleiding van deze grootschalige schoonveeg actie was het aantal klachten van buurtbewoners en observaties van wijkagenten. De controles werden uitgevoerd in de volgende kaders: veiligheid in de wijk, verkeer, openbare orde en drugsoverlast.

Dinsdag werd op aanwijzen van de buurtagenten in diverse wijken gecontroleerd op klachtlocaties wat betreft parkeeroverlast, hangjongeren en snelheid in de wijk. Op de Veenweg in de Knipe werden 639 voertuigen gecontroleerd, 203 reden te snel. Ter plaatse is 50 km per uur toegestaan, de snelste reed 109 km per uur. Ook op de Schoterlandseweg in Katlijk werd gecontroleerd. Hier is 80 km per uur toegestaan, 272 voertuigen werden gecontroleerd, 57 reden te snel, de snelste reed 128 km per uur. ’s Middags werd gecontroleerd op autogordels en kinderzitjes. Tweeëntwintig automobilisten reden zonder gordel. Bij een bromfietscontrole in de wijken De Greiden en De Akkers in Heerenveen werden 12 bekeuringen uitgedeeld. In de avonduren werd gecontroleerd op fietsverlichting, 32 fietsers kregen een bekeuring. Door de wijkbewoners werd positief op de diverse acties en zichtbaarheid van de politie in de wijk gereageerd.


Woensdag zijn negen hennepkwekerijen in Heerenveen en omgeving opgerold. De kleinere kwekerijen (tot 180 plantjes) bevonden zich aan de Aenwirderweg in Terband (tweemaal), aan de Melchior de Grotestraat en de Amelandlaan te Heerenveen, aan het Skoalplein te Wolvega, aan de Leemweg te Steggerda en de Bovenweg te Donkerbroek. Grotere kwekerijen werden aangetroffen op de Slatten in Oosterwolde (1100 planten) en aan de Tonckensweg te Haule (453 hennepplanten en 1428 hennepstokken, zie hiervoor ook de politieberichten van 4 oktober). In totaal zijn zes verdachten aangehouden, die na verhoor weer in vrijheid zijn gesteld. De goederen zijn door Omrin vernietigd. Op verkeersgebied werd op klachtlocaties gecontroleerd. Op de Weinmakker kregen 29 bestuurders een bekeuring, omdat ze te snel reden. De snelste reed 79, waar 50 is toegestaan. Verder werd 68 maal bekeurd voor het door rood rijden bij de K.R. Poststraat.


Donderdag zijn de vier coffeeshops gecontroleerd. Twee hadden hun zaakjes niet in orde. Zij kregen proces-verbaal. Tijdens de controles werden drie verdachten aangehouden, omdat zij de politie beledigden. In de avonduren is, naar aanleiding van klachten, uitgebreid gesurveilleerd in het centrum van Heerenveen. Vooral naar hinderlijk gedrag van grote groepen jeugd. Twintig bekeuringen werden uitgedeeld voor het fietsen zonder licht.
Provincie:
Tag(s):