zaterdag, 19. mei 2007 - 9:20

Grootste ergernis op de weg: onnodig links rijden

Amsterdam

Onnodig links rijden, is de grootste ergernis automobilisten. Op de tweede plaats staat bumperkleven en als derde is het aanhouden van een te lage snelheid gevolg van veel ergernis op de weg. Tot nu toe was bumperkleven de aanvoerder van deze ranglijst, maar deze is nu naar de tweede plaats verdrongen door het onnodig links rijden. De ergernissen-top-tien is samengesteld door het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) op de AutoRai.

Van de ondervraagde automobilisten antwoorde 62 procent dat onnoig links rijden voor hen het toppunt van ergernissen was. In de lijst was ook nog een plaatsje bij de eerste tien voor onjuiste verlichting, inhalende vrachtauto's, geen richting aangeven en rechts inhalen.

Het KLPD maakte verder bekend dat in 2006 ruim 10.000 bestuurders een bon kregen naar aanleiding van een geregistreerde overtreding met behulp van onopvallende video surveillance. 636 ker betrof dit onnodig links rijden, 607 keer bumperkleven. Opvallend veel mensen belden niet hands-free. Dit leverde 2100 bestuurders een boete op.
Categorie:
Tag(s):