zondag, 28. oktober 2007 - 16:23

Grote anti-drugsactie in Amsterdamse discotheek

Amsterdam

De politie heeft zondagochtend in Amsterdam rond half acht een actie gestart bij discotheek Club Latido aan het Buikslotermeerplein. De zaak en de omgeving werden geheel afgesloten. Bij deze actie werden alle aanwezigen aangehouden op grond van de Opiumwet. Tijdens de actie, in de discotheek waar een afterparty bezig was, waren ongeveer 150 personen aanwezig.

Alle aanwezigen zijn op last van de officier van justitie op grond van de Opiumwet aangehouden. Om te kunnen vaststellen of de aanwezigen in het bezit waren van harddrugs werd iedereen gefouilleerd. Om de privacy te waarborgen werd dit individueel en in afgeschermde ruimten gedaan, zo meldt de politie.

De afgelopen maanden is door het horeca interventie team van de politie vastgesteld dat tijdens de afterparty's in de bewuste club aan het Buikslotermeerplein sprake was van openlijk gebruik en handel in harddrugs.

In overleg met de officier van justitie werden de verdachten bij wie een kleine hoeveelheid drugs werd aangetroffen ter plaatse afgehandeld. De verdachten bij wie een grotere hoeveelheid drugs werd aangetroffen werden voor nader onderzoek naar een politiebureau overgebracht.
Vijftig verdachten zijn naar een politiebureau overgebracht. De meeste omdat ze geen legitimatiebewijs bij zich hadden en elf omdat zij in het bezit waren van drugs. Bij één van de verdachten werden een bijl en een wapenstok in de auto aangetroffen.

Indien daarvoor aanleiding bestond werden ook de auto's van de aanwezigen op de aanwezigheid van harddrugs onderzocht.Bij deze actie werd gebruikgemaakt van zogenaamde drugshonden. In de club werden vele wikkels met harddrugs, veel pillen en ghb op de grond aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):