woensdag, 21. november 2007 - 8:23

Grote brand bij bedrijf in Goes

Goes

Dinsdagavond omstreeks half negen was een grote brand uitgebroken bij AOC, Auto Onderdelen Centrum, aan de Amundsenweg in Goes.De brand werd in eerste instantie gemeld als middelbrand, maar al snel werd deze ingeschaald als "grote brand".

De brandweer heeft het vuur geprobeerd te blussen, maar de vuurzee was zo overweldigend dat de aandacht al spoedig uitging om aangrezende panden te beschermen. Bij de brand waren explosies te horen en de vlammen sloegen vele meters in de lucht.

Er was ook behoorlijk wat rookontwikkeling. De politie heeft contact gehad met Rijkswaterstaat, omdat er vermoedens rezen dat het verkeer op de A58 veel overlast zou kunnen gaan ondervinden van de rook die over de weg zou gaan waaien. Rijkswaterstaat zou dan waarschuwingssignalen moeten plaatsen. Dit bleek gelukkig niet nodig.

Een uur later was de brand redelijk onder controle maar nog niet meester. Een meetpoeg van de brandweer uit Wemeldinge heeft controles uitgevoerd, maar het is niet bekend wat die hebben opgeleverd.

AOC is een groothandel in automaterialen, banden en gereedschappen.
Hoe de brand is ontstaan is momenteel nog onbekend.
Provincie:
Tag(s):